Strass Theater | Rosalinde Nierop

Pearls

In de voorstelling Pearls een opera-pastiche neemt zangeres Rosalinde ons mee op een muzikale reis door vijf aria’s over verlangen, liefde en de dood.
Ieder mens heeft iets of iemand lief. Hierin verlangt, hunkert en smacht hij. De liefde trekt hem over grenzen doordat hij niets liever wil dan hartstochtelijk samen smelten. Liefde houdt je een spiegel voor en eist overgave. Kan je streven naar ultieme liefde zonder dat de grenzen van je eigen identiteit vervagen? Wat doe je wanneer jouw liefde niet erkend wordt? Kan de liefde je de dood injagen?
De kern van de voorstelling wordt gevormd door het verhaal van Marguerite, de jonge vrouw die door Faust van haar stuk wordt gebracht. In de beroemde juwelen-aria van Goethe’s Faust zien we een vrouw die zichzelf en haar zelfvertrouwen moet overwinnen om goed genoeg te zijn voor de liefde die aanklopt. In Tacea la notte verteld ze aan haar gasten hoe het is om echt lief te hebben, en welke vrijheden je daarvoor moet opgeven. Verteld ze dit uit eigen ervaring en waarom leeft ze hier zelf niet naar? Om de opera-pastiche te eindigen met een prachtige scène waarin de liefde zover is afgedwaald dat zij haar echtgenoot moet smeken om haar kind nog één keer te mogen zien voordat ze moet sterven.

De muziek die we brengen komen uit opera’s van Mozart, Gounot, Verdi en Puccini.

Rosalinde Nierop – sopraan
Jorrit den Ham -  piano
Claudia van Rooij – regie
 


soort: muziek muziektheater overige
duur: 30 minuten
doelgroep: 12+
speeltijden: vrij t/m zon
prijs: 5,-
website: www.rosalindenierop.nl
lokatie: 6 theaterwagen