Het Monsterverbond

Lampedusa

Bestel hier uw kaarten

GEËNGAGEERD MUZIEKTHEATER
LAMPEDUSA de voorstelling ontstond als reactie op een aantal schipbreuken voor de kust van het eiland Lampedusa in 2013, op het machtsvertoon tegen migratie dat daarop volgde en op onze eigen collectieve machteloosheid. Moe van abstracte problematiek en te grote woorden en beelden hadden we kennelijk afscheid genomen van werkelijke empathie. Daarom zochten wij als theatermakers, ver van het gepolariseerde debat, naar een nieuw verhaal, een andere ingang, persoonlijker, opdat het onderwerp opnieuw zou raken.
Het werd een verbeelde reis, aan boord van een ‘schip’ vol persoonlijke vertellingen. Geen herhaling van het nieuws, maar een verzameling gezongen en gesproken verhalen over liefde, ontbering en hoop, uitmondend in een catharsis van schaamte. We zien mensen, met verlangens, angsten en gebreken. Mensen zoals wij.
Elke onvoorstelbaar gevaarlijke reis begint met een begrijpelijke stap: met het zoeken naar geluk, het verlangen naar een beter leven. Dat willen we delen aan boord van ons schip.

VORM, TEKST & MUZIEK
Vorm en vormgeving worden in Lampedusa vol ingezet om de intrinsieke boodschap van de voorstelling te ondersteunen: migranten en vluchtelingen zijn geen migranten of vluchtelingen, maar mensen zoals wij. De plot is een bootreis: we gaan aan boord, we varen, we lijden schipbreuk en het decor omsluit de tribunes die zo zijn neergezet dat het lijkt alsof men bij ons op het schip zit en het allemaal aan den lijve ondervindt.
De teksten van Daphne de Bruin zijn verhalend en poëtisch en laten de beleving bij de kijker / luisteraar, die, zittend in hetzelfde schuitje, zijn fantasie de vrije loop kan laten. De muziek van Jan Pieter Koch doet de rest. De vierkoppige band, die op de voorplecht staat, speelt of hun leven ervan afhangt en sleept de kijker en luisteraar mee door een zee van emotionele kleuren.
Zo vormen beeld, tekst en geluid een symbiotisch geheel waaraan niet te ontkomen valt en die voor hen die zich eraan durven overgeven, een intense ervaring zal opleveren.soort: muziektheater theater
duur: 60 minuten
doelgroep: 6 - 88 jaar
speeltijden: vrij 17:00, 20:30 - zat 19:00, 22:00 - zon 13.00
prijs: €15,-
website: lampedusavoorstelling.nl
lokatie: 30