Hermans weet Raad

JUNI

‘Pien van Diepen wil graag opgehaald worden uit de ballenbak.’

Een muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap in een bak met meer dan 10.000 gekleurde ballen. Voor kleine en grote mensen vanaf 5 jaar.

Pien is jarig, maar haar feestje is door iedereen verpest. Ze wilde een hond, maar kreeg een tv. Ze wilde naar Disneyland, maar moest naar de kermis. Ze wilde Elsa spelen met haar beste vriendin Margje, maar die moest huilen. En toen Pien in de ballenbak wilde blijven, moest ze maar even nadenken over wat ze had gedaan. ‘Helemaal niks!’, vindt ze zelf. Maar nu zit ze helemaal alleen tussen de ballen en wordt ze pas opgehaald als ze haar lesje heeft geleerd.

Juni zit ook in de ballenbak. Ze weet niet hoe lang ze daar al zit, maar dat geeft niet. Juni woont in de ballenbak. Pien vindt Juni maar raar; ze draagt vreemde kleren, ze verzamelt vieze, verdwaalde sokken en ze weet niet eens wie Elsa is! En ze stelt rare vragen over de wereld. Wie laat de regen regenen en de zon schijnen? Waarom gaan de rijke mensen niet naar de arme landen om geld te geven? Waarom is een onderbroek een soort korte broek?

Dan vertelt Juni over het mysterie van de Gouden Wensbal. Hoe langer Pien tussen de ballen zit, hoe meer ze wordt meegenomen in de wereld van Juni. Maar wat zou er gebeuren als ze helemaal niet meer wordt opgehaald? En wie heeft nou eigenlijk haar feestje verpest?

Hermans weet Raad beschrijft met ‘JUNI’ een vluchtige ontmoeting tussen twee verschillende werelden. Hoe vanzelfsprekend is de kijk op je eigen wereld en wat gebeurt er als alles ook anders kan zijn dan je had verwacht? In een tijdperk waarin alles zomaar wordt gezegd en gedaan, laat Hermans weet Raad op een beeldende, dynamische en lichtvoetige manier zien dat daar soms ook consequenties aan verbonden zijn.

Hermans weet Raad met Hermans weet Raad
Hermans weet Raad bestaat uit actrices Canick Hermans en Tanja de Raad; klasgenootjes, collega’s, vriendinnen. Nadat ze samen afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten, speelden ze in verschillende jeugdtheaterproducties als Prinsessia (Studio 100), Robin Hood (Studio 100) en Vlinder, een meisje zonder naam (Theater WEI). Hermans weet Raad maakt en speelt voorstellingen voor een brede doelgroep, met de nadruk op kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De voorstellingen zijn interactief, educatief, laagdrempelig en toegankelijk en worden op speelse wijze uitgevoerd. Met haar producties wil Hermans weet Raad kinderen leren een open blik te ontwikkelen, plezier te maken en bovenal in contact te blijven met elkaar.

 


soort: muziek muziektheater kinderen
duur: 25 minuten
doelgroep: 5 tot 99 jaar
speeltijden: vrij t/m zon
prijs: 4,-
website: www.hermansweetraad.nl
lokatie: 12