MTG Nieuw Niks

Join! the band

In een unieke en exclusieve ‘maaksessie’ zit je een half uur bovenop de bandleden van de spetterende 15-koppige band “Join!”. Kars Reikers (drummer/componist/arrangeur/ bandleider) nodigt jou persoonlijk uit om deelgenoot te worden van zijn nieuwe muziek. Dat klinkt als een behoorlijke verantwoordelijkheid, maar – geen zorgen – Josien Willems (organisator en tamboerijnspeelster) zal, samen met Bernie ‘rots in de branding – bassplayer’ Klaassen, alles in goede banen leiden. Een initiatief van Kars Reikers gaat altijd door! Josien hoopt vooral dat alle bandleden in de tent passen…
Bereid je voor op een 30 minuten durende muzikale trip met onverwachte breuklijnen.

Spel/muziek: Arend Niks, Mick Paauwe en Rosetta (Roos) Drenth
Composities: Arend Niks en Mick Paauwe
Concept: Nieuw Niks
Tekst: Bor Rooijakkers
Techniek: Guido hagen en Corrine Bot

MTG Nieuw Niks maakt sinds 2013 handgemaakt muziektheater. Muzikanten Arend Niks en Mick Paauwe en actrice Rosetta (Roos) Drenth vormen de kern van dit gezelschap. Deze drie theaterveroorzakers nodigen graag andere makers, schrijvers en spelers uit om samen nieuw werk te maken. Dit levert handgemaakte, frisse voorstellingen met diepgang op, altijd inclusief live-muziek-met-gareelproblemen.
Zo werkten zij voor hun laatste voorstelling VOER samen met acteur/muzikant Freek den Hartogh en was de regie in handen van Rogier in ’t Hout. Gijs de Lange tekende oa voor hun Welkom-trilogie, met teksten van Geert Lageveen.


Rosetta (Roos) Drenth - Josien
Actrice Rosetta (Roos) Drenth werkte in zeer uiteenlopende producties, onder andere bij de Theatercompagnie (‘Een samenzwering van idioten’ en ‘Paradox of Desire’), theater EA (‘Cyrano’), de Appel (‘Roberto Zucco’) en Oostpool (‘dit is Spanje’), en op het Oerol festival (‘Sparagmos’). Zij had de titelrol in de succesvolle Hofpleintheater productie ‘de Winterkoningin’ en zong in de mini-opera ‘het Meisje en de IJsbeer’ van de Veenfabriek.
Ze speelde diverse gastrollen in tv-producties als: ‘overspel’, ‘moordvrouw’, ‘A’dam – e.v.a’ en is op het filmfestival in Cannes te zien in een nieuwe VR productie ‘ashes to ashes’.

Mick Paauwe - Bernie
Mick Paauwe is werkzaam als bassiste en componiste in de latin, jazz- en popmuziek en in diverse muziektheaterproducties.
Zij schreef (samen met Arend Niks)  de muziek voor- en speelde in 6 Parade voorstellingen (waarvan 2 bij Orkater).Verder speelde zij o.a. in de voorstelling ‘Frankenstein’ van het NNT, ‘We Moeten Praten’ van Veldhuis en Kemper en ‘Juffrouw Kokolishi’s Bruiloft’ van Wijnand Stomp.
Als bassiste is zij actief in verschillende groepen als: Bongomatik (co-leider), Cubop City Bigband,  CRAM, Jacob TV en de Kim Hoorweg band. Met veel van deze groepen speelde ze in binnen- en buitenland en deed zij ook diverse theatertours door Nederland.

Arend Niks - Kars
Arend Niks werkt als componist en drummer in en buiten het theater.
Hij was ‘het paard’ bij de succesvolle paradevoorstellingen van Nenette et les Zezettes (met Loes Luca), is (co-)leider van de groep SPIJKERS met Ashton brother Joost Spijkers, met wie hij onlangs meedeed aan Ashtonia.
Met diverse eigen jazzgroepen speelt hij regelmatig op festivals over de hele wereld.
Hij maakte onder meer muziek voor (en speelde in) de Orkater voorstellingen ‘de Hof van Haile’ (met Pierre Bokma), ‘Koud Meisje’ en maakte met Ko van den Bosch ‘Achterlanden’ en ‘Frankenstein’.
 


soort: muziektheater
duur: 30 minuten
doelgroep: 0 - 85 jaar
speeltijden: vrij t/m zon
prijs: 5,-
website: www.nieuwniks.nl
lokatie: 23