KNOT Kollectiv

It Didn't Start With Us

KNOTkollective is winnaar van de juryprijs voor jongeren publiek tijdens het Cafe Theater Festival 2018 en heeft daarmee een speelplek gewonnen op onze TheaterAvenue!

Wanneer was de laatste keer dat je jezelf echt liet spelen? Is er nog steeds een plaats in onze wereld voor dit soort plezier en creativiteit? Wat als deze plek een café zou kunnen zijn? Wat als een café onze speelplaats zou kunnen worden?
It Did not Start With Us is een ervaringsgerichte voorstelling gebouwd voor en rond het publiek, die het publiek vraagt om buiten hun dagelijkse belichaming te treden en enkele momenten te onthouden hoe het is om te spelen en vrij te zijn. Door gebruik te maken van dans, circus en theater biedt dit stuk het publiek een kans om niet alleen de performers in hun lichamelijkheid te observeren, maar ook actief betrokken te raken bij de lopende verhaallijn en op hun beurt onderdeel te worden van de voorstelling zelf. KNOT Kollektiv verwelkomt publiek van alle leeftijden, overtuigingen en capaciteiten om samen te komen in deze speeltuin en om zich opnieuw voor te stellen hoe het lichaam in onze wereld kan bestaan

KNOT Kollektiv vindt inspiratie in hedendaagse dans, circus en theater, met name activisme en een verlangen om kunst een nieuwe ruimte te geven in de moderne samenleving. Ze zijn gepassioneerd door inclusieve, ervaringsgerichte kunst die talent toont en entertainment biedt, terwijl het publiek ook de kans krijgt om zich lichamelijk in het werk te engageren en te delen in de ervaring van de voorstelling.
 
Regisseur: Ali Clarke
Choreografie: Ali Clarke en artiesten
Prestaties: Crispin Bade en Sophia Herzog
Muziek: Michael Byrne en Hauschka

De jury van het Café Theater Festival zei het volgend over de voorstelling:
Een voorstelling met een groot, lief hart van een gezelschap met groeipotentie. Deze voorstelling prikkelt op luchtige wijze de verbeelding. De aanwezigen in Camping Ganspoort worden van cafégasten tot publiek gemaakt met liefdevolle en goed uitgevoerde theaterdans. Ze zijn zeer genereus naar hun puliek en spreken diens nieuwsgierigheid en speelsheid aan. Kinderen drentelen om de performers heen en vergeten hun ouders, gretig elke kans benuttend om de performers te helpen de opgeworpen ballonnen in de lucht te houden. Ook het kind in de volwassene wordt aangesproken. Een speelse en aanstekelijke voorstelling, licht als een ballon.


 


soort: dans
duur: 20 minuten
doelgroep: a.l.
speeltijden: zaterdagmiddag 16.00, 17.00
prijs: €4,-
website: www.facebook.com/KNOTkollektiv
lokatie: 19 in de Kapel